ONDERTUSSEN IN DE SPORT | THIERRY HENRY BEGINT OPEENS IN HET NEDERLANDS TEGEN IAN MAATSEN

In deze rubriek houden wij je dagelijks op de hoogte van de leukste sportnieuwtjes wereldwijd. Deze onderwerpen komen net niet in aanmerking voor een volledig artikel, maar zijn wel de moeite waard om te vermelden. Bekijk je dit artikel via een andere website? Dan wordt de video waarschijnlijk niet weergegeven. Klik dan door naar de site van Sportbookies.

Thierry Henry begint opeens in het Nederlands tegen Ian Maatsen

Ian Maatsen was dinsdagavond de gevierde man, met een goal en plaatsing voor de halve finale van de Champions League kon zijn avond niet meer stuk. 'Dit is zo’n geweldig gevoel, hier heb ik als kind van gedroomd. Ik ben zeer dankbaar voor deze avond, met mijn eerste doelpunt in de Champions League.' Dit vertelde Maatsen tijdens een interview met CBS Sports. Dat gesprek nam een aparte wending toen Thierry Henry opeens in het Nederlands en Surinaams tegen de speler begon. 'Ian this is Thierry, alles goed? Fawaka mimang (Hoe gaat het mijn vriend).'

Zoontje De Bruyne (8) dolt met Haaland op City-training

Mooie beelden vanaf het trainingsveld van Manchester City, waar de Mancunians zich voorbereiden op de CL-kraker tegen Real Madrid (woensdag). Mason Millian, het achtjarige zoontje van Kevin de Bruyne, mocht zich daar even bij de grote mannen voegen; 'het team had wat tips nodig, dus de kleine man gaf ze die', schrijft de Belgische topspeler bij een fotoreeks op Instagram.

LaLiga-topscorer uitgelachen om slechtste penalty aller tijden

Ante Budimir zal nog lang slapeloze nachten hebben. Diep in de blessuretijd van de wedstrijd Osasuna-Valencia (0-1) kreeg de spits van de thuisploeg een buitenkansje op de 1-1, maar faalde hopeloos van elf meter. De bal haalde het doel amper. De commentator noemde het 'de slechtste strafschop aller tijden'. Met het doelpunt zou de spits topscorer van de competitie zijn, nu is de Kroaat het mikpunt van spot.

Maurice Steijn gespot in Johan Cruijff Arena

Maurice Steijn is gespot in de Johan Cruijff Arena voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente, zo bewijzen beelden van ESPN. De oefenmeester werd door de Amsterdammers in oktober ontslagen, maar zal in het stadion zitten om vermoedelijk te kijken naar zijn zoon Sem Steijn, die bij FC Twente speelt.

Verstappen en Pérez showen kwaliteiten op de golfbaan in Doha

Van 11 tot 14 april staan in Doha de Masters (golf) op het programma. Veel F1-coureurs zijn aanwezig bij dit prestigieuze evenement, zo ook Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez, die zelf ook van de gelegenheid gebruikmaken om een balletje te slaan.

Rune krijgt publiek tegen zich in Monte Carlo

Holger Rune heeft er een verhitte vrijdagmiddag opzitten op het Masterstoernooi van Monte Carlo. De Deen wist zich tegen Jannik Sinner knap terug in de wedstrijd te knokken (4-6, 7-6), maar liet zich in de tweede set kennen door geïrriteerd in de discussie te gaan met de umpire en gebaren te maken naar het publiek (dat hem uitjouwde, red.). Inzet was een punt dat volgens Rune verkeerd was ingeschat. Zijn misbaar kwam hem op een waarschuwing voor onsportief gedrag te staan; verder kreeg hij nog een tijdswaarschuwing. Na het verlies van de derde set verliet Rune onder boegeroep van het publiek de baan.

Als dat maar goed gaat...

Het lijkt haast niet meer fout te kunnen gaan, maar in de voetbalwereld zijn legio voorbeelden van fans die bijvoorbeeld al tattoo's lieten zetten van titelwinsten of bekers die hun club ondanks grote voorsprong nog verspeeld hebben. Het Algemeen Dagblad en het Eindhovens Dagblad hebben zich toch eraan gewaagd en beginnen alvast met een voorverkoop voor een boek met de titel: Eendracht: Hoe PSV met overmacht kampioen werd. Na de laatste speelronde wordt het boek officieel gedrukt. PSV moet in de resterende vijf wedstrijden nog zeven punten halen wil het gegarandeerd kampioen van de Eredivisie worden.

Bizarre taferelen in Saoedi-Arabië: Speler wordt geslagen met riem

Donderdagavond werd de Saudi Super Cup finale gespeeld. De strijd voor zover er kon worden gesproken van een strijd ging tussen Al-Ittihad Jeddah en Al-Hilal, laatstgenoemde club won met 1-4 en kroonde zich tot Super Cup-winnaar. Na afloop werd er een speler van Al-Ittihad Jeddah geslagen door een 'fan' met een riem.

Hartman zet letterlijk eerste stappen in herstel

Quilindschy Hartman raakte in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht ernstig geblesseerd en leek op het eerste gezicht het EK misschien nog te kunnen halen. Echter vertelde Arne Slot een paar dagen later dat hij sowieso het EK mist en misschien wel het gehele kalenderjaar niet meer in actie komt. Nu zijn er mooie beelden naar buiten gekomen van de linksback die letterlijk zijn eerste stappen in het herstel zet.

De Speld steekt de draak met Steven Bergwijn

De Speld, dat bekend staat om het plaatsen van satirische artikelen, heeft de draak gestoken met Steven Bergwijn. De aanvoerder van Ajax sloeg Feyenoord-verdediger Bart Nieuwkoop in de met 6-0 verloren Klassieker. De Speld plaatst nu het volgende:

'Steven Bergwijn heeft zichzelf wederom van een merkwaardige kant laten zien. Op het trainingscomplex zagen meerdere spelers en stafleden hoe hij overduidelijk een voetballende beweging maakte tijdens de training.'

'Op het moment zelf werd er niet ingegrepen, maar de consternatie was er naderhand niet minder om. Bergwijn zelf heeft nog niet gereageerd op het voorval, maar trainer John van ’t Schip stak zijn verbazing niet onder stoelen of banken. 'Zoiets verwacht je simpelweg niet van Steven, dus we gaan met hem in gesprek over hoe dit heeft kunnen gebeuren'.'

Djokovic is duidelijk over de klasse van zijn concurrent

Van der Poel ontspant zich op de dag na Roubaix

Zat wereldkampioen Mathieu van der Poel een dag na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen alweer op de trainingsfiets, op 'the day after' Parijs-Roubaix doet de Nederlander het iets rustiger aan. Waar andere renners echter nog onder de blaren zitten en het liefst nog even niet van de bank afkomen, liet Mathieu zijn gezicht alweer zien op een golfbaan:

Primoz Roglic toont wonden 

Ook Primoz Roglic was betrokken bij de valpartij tijdens de Ronde van het Baskeland. Vergeleken met enkele andere renners kwam de Sloveen er nog goed van af, toch zien de volgende plaatjes er niet lekker uit.

Is Van der Poel een mens?

Na Parijs-Roubaix komen vele renners met mankementen over de streep, behalve Mathieu van der Poel. Bekijk hieronder de foto's van diverse renners.

Ajax-supporters betrapt en mishandeld in De Kuip

Een aanhanger van Ajax heeft zijn bezoek aan De Kuip zondagmiddag moeten bekopen met enkele rake klappen. De supporter van de Amsterdammers werd tijdens de Klassieker tegen Feyenoord betrapt door de thuissupporters. Beveiligers ontfermden zich over de Ajax-fan, maar konden niet voorkomen dat hij mishandeld werd.

2024-04-17T09:34:18Z dg43tfdfdgfd